T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Milli Tarım İçin Dört İklim Yedi Bölgede Eğitim Seferberliği Toplantısı

Yayın Tarihi : 13.04.2017
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK'in  talimatı ile başlatılan "Milli Tarım İçin Dört İklim Yedi Bölgede Eğitim Seferberliği" kapsamında 11.04.2017 tarihinde saat 13:30 da İlimizde DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonunda büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda eğitim programı gerçekleştirildi.
 
Eğitime Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Hayvancılık  Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre İzleme  Daire Başkanımız Ramazan KOÇAK, Bakanlığımız konu uzmanları, şube Müdürleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri birlik başkanı, koyun keçi Yetiştiricileri Birlik başkanı, Süt Üreticileri Birlik başkanları, , Bakanlık İl, İlçe Müdürlükleri çalışanları ve  DAP kapsamındaki Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van illerimizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 150'ye yakın  çiftçimiz katılmıştır.
 
Eğitim programı İl Müdürümüz Osman AKAR ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Hayvancılık  Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre İzleme  Daire Başkanımız Ramazan KOÇAK'ın açılış konuşması ile başladı.
 
Açılış konuşmalarında İl Müdürümüz Osman AKAR; "Tarım sektöründe de en büyük aktör en çok emek veren, alın teri döken çiftçilerimizdir. Yalnız ekmek değil, soframızdaki meyvede, sebzede, çorbada, yemekte çiftçimizin emeği, alın teri vardır. Bu nedenle çiftçilerimize gereken önem verilmeli ve desteklenmelidir. Tarım sektörünü harekete geçirerek üretimi gerçekleştirecek güç çiftçilerdir.
 
Bu bağlamda birim alandan daha fazla ve kaliteli verim alınması, böylece özellikle kırsalda yaşayan üreticilerimizin gelirlerinin artırılması, refah ve sosyal seviyelerinin yükseltilmesi, istihdamın artırılması, büyük önem arz etmektedir.
 
Bölgemiz işlemeli tarım arazisi, mera alanı, Büyükbaş, ve Küçükbaş hayvan varlığı ile önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi, ülkemiz ekonomisine daha fazla katma değer katacak şekilde kazandırılması gerekmektedir.  Özellikle bölgedeki en büyük zenginliğimiz olan hayvancılıkta, dünya standartlarını yakalayabilmek için uygun barınak tipinin seçilmesi, uygun barınak şartlarının sağlanması, Hayvan sağlığının mutlaka önemsenerek zamanında gerekli aşı ve sağlık taramalarının yapılması gerekmektedir" konularına vurguda bulundu.
 
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Hayvancılık  Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre İzleme  Daire Başkanımız Ramazan KOÇAK ise konuşmalarında milli tarım projesi kapsamında faaliyette olan ve yeni gelecek olan desteklemelerle alakalı yetiştiricilere bilgi verdi.
 
Programın devamında ise Bakanlığımızdan gelmiş olan uzmanlar tarafından; Buzağı Bakımı ve Düvelerin Beslenmesi, Sağmal İneklerin Beslenmesi, Hayvan Refahı ve Hayvan Barınakları konularında eğitim verildi. Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.