T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kırmızı Et Üretim Ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi

Yayın Tarihi : 27.03.2017
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Sanayi ve Sevk Merkezleri Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Bilimleri Ar-Ge Merkezi tarafından düzenlenen "Kırmızı et üretim ve işlenmesinde işbirliği süreçlerinin analizi projesi" lansman toplantısı 23.03.2017 tarihinde Erzurum'da gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Erzurum Milletvekili Sayın Orhan DELİGÖZ, Erzurum Valisi Sayın Seyfettin AZİZOĞLU, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Faruk FIRATOĞLU, TÜSSİDE Enstitü Müdürü Sayın Tezer BATTAL, Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman AKAR, İl Müdür Yardımcıları, Enstitü Müdürleri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Akademisyenler, Sektörde Söz Sahibi Üreticiler, Sektörle İlgili Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları ve Basın Mensupları katıldı.
 
Nüfusun önemli bir bölümüne istihdam sağlayan, gıda ihtiyacının karşılanmasına yardımcı, sanayi sektörünün birçok dalına ekonomik gelir sunan ve ihracat potansiyeli ile de ekonomiye yüksek katkıda bulunan sektörlerden birisi olan kırmızı et üretimi ve işlenmesindeki sorunların ele alındığı toplantıda, akademisyenler tarafından mevcut problemler tanımlanarak çözüm için yapılması gerekenler münazara edildi. Kurumların ve aktörlerin işbirliğinin, kırmızı et üretim ve işlenmesinde lokomotif olacağının tanımlandığı toplantıda, işbirliği olmaksızın ilerlemenin mümkün olamayacağı, bu nedenle sektörle ilgili tüm aktörlerin hep birlikte elini taşın altına koyması gerektiği kaydedildi.